top of page

Slow Design

noun_back_940637.png

projektvezető − kurátor

2012

megbízó

 

Magyar Formatervezési Tanács Irodája

és Design Terminal Nonprofit Kft. 

helyszín: Design Terminal

partnerek száma: 100 (12 ország)

látogatók száma: 15.000

A 2012-ben a Design Hét Budapest fesztivál keretében megvalósuló Élj lassabban! – Slow Design nemzetközi kiállítás több, mint nyolcvan designalkotáson, projekten keresztül mutatta be a lassúság designkultúráját. A kiállítás tárgyanyaga a Slow Design tematikának megfelelően tizenhárom téma köré csoportosult, melyek a társadalmi, gazdasági vagy ökológiai problémákra reflektáló design megoldásokat járták körül.

  • kiállítási koncepció kidolgozása 

  • résztvevő designerek kiválasztása és bevonása

  • alvállalkozók kiválasztása és irányítása

  • tárgyalás 12 ország kulturális és diplomáciai képviseletével

  • szponzorkeresés

  • kísérő kiadvány szerkesztése és megvalósítása

  • költségvetési ütemterv készítése, budget kezelése

A témák: Csináld magad!, Ökodesign, (G)lokalizmus, Befogadó tervezés, Alacsony technológiai szint, Narratív tervezés, Új kézművesség, Újrahasznosítás (Recycling: Downcycling – Upcycling), Újraértelmezett hagyományok, Egyszerűség, Társadalmilag elkötelezett tervezés, Városi kerékpározás és Városi gazdálkodás.

A kiállítás kurátoraként  tizenkét országból választottam nemzetközi és hazai példákat, hogy a Slow Designhoz kapcsolódó fogalmakat és tervezői attitűdöket a lehető legszélesebb spektrumban mutathassuk be. A szakemberek számára is sok meglepetést tartogató tárlat különleges tárgyanyaga alegfrissebb és számos nemzetközi díjjal elismert alkotásokat hozott testközelbe a magyar közönség számára.

A rendhagyó installációt a Sporaarchitects csapata tervezte és kivitelezte, akiket az egyik legtekintélyesebb építészeti és design magazin,

a Wallpaper 2010-ben a világ harminc legizgalmasabb építészirodája közé választott. Az exkluzív tárlat összesen 15ezer látogatót vonzott.

A kiállítás egy hónapos nyitva tartási ideje alatt hetente háromszor szakmai tárlatvezetéseket tartottunk.

Screen Shot 2019-07-24 at 19.08.48.png
bottom of page