top of page

Gastland Ungarn –

Vienna Design Week  

noun_back_940637.png

projektvezető − kurátor

2014

2014-ben a Vienna Design Week hivatalos vendége Magyarország volt. A 10 napos fesztivál kiváló nemzetközi lehetőséget kínált több tucat fiatal, magyar designer számára, akik a fesztivál különböző helyszínein, 9 program keretében mutatkoztak be.

A központi helyszínen lévő Pure Hungarian című kiállítás átfogó képet adott a 20-as, 30-as éveiben járó magyar designerek törekvéseiről.

megbízó

 

Collegium Hungaricum Wien,

Balassi Intézet

 

kiemelt partnerek: Vienna Design Week, MAK, Design Terminál, MOME, MFT

partnerek száma: 40

helyszínek: Palais Schwarzenberg,

Bécs - több helyszín

látogatók száma: 35.000

  • magyar programsor kidolgozása

      (9 program) 

  • kurátori feladatok a Pure Hungarian

  • és a Soundweaving kiállítások kapcsán

  • 9 program szervezése, irányítása, megvalósítása, helyszíni menedzselése

  • tárgyalások osztrák és magyar partnerekkel

  • budget kezelése

  • kísérő kiadvány (Querformat Ungarn) kitalálása és megvalósítása

A Soundweaving tárlat minden érzékszervet egyszerre mozgatott meg és interakcióra invitált. A népművészet, a design és a zene határterületeit ötvöző projekt többféle médiumot használt, több síkon kommunikált. A magyar népi keresztszemes hímzések a művészi transzformáció során lézervágott textilekké, illetve lyukkártyák formájában lejátszható dallamokká alakultak. 

Magyarország a fesztivál állandó programelemeiben is képviseltette magát: Debüt, Stadtarbeit, és Labor. A fesztivál ideje alatt a bécsi Museumsquartier elé költözött a híres magyar design vásár, a WAMP. A Collegium Hungaricumban került sor a Pecha Kucha Night-ra, amelyen magyar és osztrák designerek prezentációi hangzottak el. A Kultúrgorilla csapat Guide the Diver! címmel interaktív kiállításon foglalkozott a városi életforma mellék-termékeivel, a kidobásra szánt ételek és tárgyak hozzáférhetővé tételével. A LOFFICE bécsi irodájában kortárs közép-európai judaika témában előadások, workshopok és kiállítás várta az érdeklődőket, míg a MAK Shopban praktikus magyar designtárgyakat vásárolhatott az osztrák nagyközönség.

kiadvány

bottom of page